• Belföld
Faktor

Romantikus nyaralása után a fogdába vitték M. Richárdot

Nem sokkal később mégis szabadon távozhatott a Dózsa György úti tragédia felelőse.

Fotó: police.hu

Fotó: police.hu

Ma döntött a bíróság a Dózsa György úti baleset okozójának előzetes letartóztatásáról. M. Richárdot szombaton délután gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették a rendőrök - írja a Bors. Állítólag a balesetkor 100 km/h-val ment.

Mint megírtuk, M. Richárd volt an­nak a Mercedes kabriónak a sofőrje, amelyik még május 15-én ütközött össze egy másik kocsival a XIII. kerületi Dózsa György úton. Az ütközés miatt a vétlen sofőr kocsija felszaladt a buszmegállóba. Egy 23 éves férfi a helyszínen, egy 37 éves pedig a kór­házban hunyt el.

Habár az igazságügyi szakértői vélemény már jó ideje elkészült, a Budapesti Rendőr-főkapitányság – személyi, tárgyi bizonyítékokra és a szakértői véleményekre hivatkozva – csak most indított büntetőeljárást halált okozó közúti baleset gyanújával M. Richárd ellen.

A férfiról júniusban derült ki, hogy nem is ülhetett volna volán mögé, mert a baleset idején nem volt jogosítványa. Ráadásul nem sokkal a baleset után ismét egy luxusautóban ült, amiért néhány hete – miután bevitték a rendőrségre – kilencvenezer forintra büntették. M. Richárd júliusban azzal került be a hírekbe, hogy barátnője féltékenységből megvert egy másik nőt, és ezt videóra is vették és feltették az internetre. Mostani elfogása előtt M. Richárd együtt nyaralt párjával a Sheycelle-szigeteken, és érkezése után kapták el.

A gyanúsított azt mondta a bíróságon 24.hu-nak, hogy szabadlábon védekezhet és nem került házi őrizetbe.

Kommentek:

Top 0