• Belföld

Itt a Főgáz karácsonyi ajándéka

Megtörtént a váltás, kellemetlen lehet az első számla.

A napokban szeles, hűvösebb idő várható – erről itt írtunk bővebben -, ennek köszönhetően biztosan Ön is magasabb fokozatba fogja kapcsolni a fűtést. A szezon kezdetével együtt pedig a szolgáltató-váltás is lezajlott, októbertől az állami cégtől kapják a háztartások a csekket.

A Főgáz természetesen figyelmezteti a fogyasztókat, hogy a váltással magasabb számlára számíthatnak, de ez elkerülheti a figyelmet. A Figyelő azt írja, akár 60 százalékkal magasabb is lehet az első csekk. Ráadásul az első, majdnem két havi számla éppen decemberben érkezhet, ami kifejezetten kellemetlen lehet az ünnepekre nézve. A növekvő havidíj az úgynevezett részszámlásokat érintheti, vagyis azokat, akik nem a tényleges fogyasztásukat, hanem egy havi fix díjat fizettek minden hónapban. A háztartásoknak így érdemes a most, a Tigáztól visszakapott összeget félretenni, hiszen a két társaság nem egymással bonyolítja az elszámolást.

A szakértők azonban attól tartanak, hogy a Főgáz levélben küldött figyelmeztetése a kukában landol, és valódi meghökkenést okoz majd a majdnem dupla havi díj. A Főgáz egyébként szerette volna megelőzni ezt, de a korábbi szolgáltatóval nem sikerült megállapodni a kérdésben.

Kommentek:

Top 0