• Belföld
Faktor

A Főgáz engedékenyebb az ünnepekkor

A Főgáz december 17. és jövő január 9. között ideiglenesen eltekint a tartozásoktól. A kikapcsolási engedmény nem csak a védett fogyasztókat érinti, hanem azokat a lakossági ügyfeleket is, akiknek 60 napon túli tartozása van.

A Főgáz azzal, hogy nem kapcsolja ki a szolgáltatást a rászorulókat szeretné segíteni, hogy a karácsony és az újév körüli ünnepi időszakot minden család nyugalomban, megfelelő körülmények között tölthesse. Azoknál azonban, akiknél már ki van kapcsolva a gáz, nem kapcsolják vissza a fűtést ekkor sem.

A szegényebbeknél is meleg lesz karácsonykor.

A szegényebbeknél is meleg lesz karácsonykor.

Ahhoz, hogy spórolni tudjunk a fűtésen, fontos, hogy a fűtőtestek ne legyenek ruhával letakarva, a redőnyt – ha van - éjszaka húzzuk le, ezzel javítható az ablakok szigetelése. A fűtést akkor sem szabad teljesen kikapcsolni, ha sok időre elmegyünk otthonról, mert a felfűtés energiaszükséglete magasabb, mint a lakás hőtartásához szükséges energia mennyisége.

Október óta a Főgáz társaságai a teljes hazai lakosság földgázszolgáltatását biztosítják, mert a Főgáz Zrt. átvette a Tigáz Zrt. lakossági ügyfeleit is.

Kommentek:

Top 0