• Külföld
Faktor

Fogassal erőszakolták meg a fehér amerikai focisták a fekete fogyatékkal élő társukat

Hónapokig zaklatták saját iskolatársai a fekete fiút. Az iskola, bár tudott a diákok rasszista támadásairól, mégsem tett semmit. A 18 éves fiút nem csak szexuálisan bántalmazták az idahoi középiskolában. A három futballistát azzal vádolják, hogy a tanulási nehézséggel küzdő iskolatársukat megerőszakolták az öltözőben.

Az egyik fiú úgy tett, mintha meg akarná ölelni az áldozatot, aki nem számított semmiféle támadásra. De ölelés helyett a fiút lefogta a futballista, majd társai segítségével az öltözői fogassal megerőszakolták. Mindeközben a 18 éves John Howard többször is belerúgott, amellyel olyan súlyos sérüléseket okozott a fiúnak, hogy kórházba kellett szállítani. A támadás még tavaly októberben egy idahói középiskolában történt.

Fotó: independent.co.uk

Fotó: independent.co.uk

A fiút már hónapok óta zaklatták a csapattársai. A most zajló perben John Howard bevallotta, hogy korábban is zaklatták a fiút. Niggernek, csirkezabálónak vagy dinnyének hívták csak. Kipécézték maguknak. Az sem volt ritka, hogy a hátára ugrottak, és anális szexet imitáltak. A focisták folyamatosan megalázták társukat a bíróság szerint - írja az Independent.

Egy meccs után magas sarkú női cipőt adtak a fiúra, majd meztelenre vetkőztették és arra kényszerítették, hogy az iskolabuszon így járkáljon.

A futballtáborban sem ért véget a fiú megaláztatása. Akarata ellenére John Howarddal kellett verekednie. Howard bokszkesztyűvel ütötte a diákot, akinek közben a Klu-Klux Klán rasszista dalait kellett énekelnie.

A három fiúból kettőt börtönbüntetésre is ítélhet a bíróság, harmadik társuknak viszont javítóintézetbe kell mennie, ha elítélik, mivel még csak 16 éves.

Az ügyészek a diákok után az iskola 11 dolgozóját is megvádolták azzal, hogy bár tudomásuk volt a zaklatásról, mégsem tettek semmit, hogy megfékezzék a diákok rasszizmusát.

Top 0