• Külföld
Faktor

Filmje miatt perelik Leonardo DiCapriót

Leonardo DiCapriót a Wall Street farkasa című film sztárjaként idézte be tanúskodni egy New York-i bíróság. Az egyik szereplő magára ismert...

Fotó: Europress / John Phillips - Getty Images

Fotó: Europress / John Phillips - Getty Images

A Martin Scorsese rendezésében készült filmet egy volt bróker, Andrew Greene perelte be, mert szerinte az egyik szereplőt, Nicky Kokoffot róla mintázták, és "romlott", drogos bűnözőnek állították be.

Greene a Jordan Belfort alapította Stratton Oakmont brókerháznál dolgozott. DiCaprio Belfort szerepét játszotta a filmben, amely a szélhámos emlékiratai nyomán készült. Nicky Koskoffot P.J. Byrne alakította.

Greene a film producereit pereli 15 millió dollárra. A bíróság nem fogadta el a követelést, de a hitelrontás kérdését még vizsgálják.

A tárgyaláson egy bíró elrendelte DiCaprio tanúként való meghallgatását. A bíró annak ellenére döntött így, hogy Scorsese és a forgatókönyvíró Terence Winter már megjelent a bíróság előtt, és a

felperes nem tudta megindokolni, hogy miért szükséges DiCaprio meghallgatása, hiszen nem jegyezte a forgatókönyvet és nem ő alakította a kérdéses szereplőt.

Green 1993 és 1996 között dolgozott a Stratton Oakmontnál a cég igazgatótanácsának tagjaként és a pénzügyi osztály igazgatójaként.

A Wall Street farkasa öt Oscar-jelölést kapott és nagy kasszasiker lett 2014-ben. DiCaprio Golden Globe-díjat vehetett át alakításáért.

Kommentek:

Top 0