• Sport

Foci világranglista: a magyarok Norvégia előtt

A FIFA ma tette közzé a legfrissebb világranglistáját. Magyarország továbbra is a 33. helyen áll, de Norvégia mögénk került.

Fotó: Europress - Clive Rose/Getty Images

Fotó: Europress - Clive Rose/Getty Images

A FIFA-világranglista első helyén történelme során először Belgium van. A dolog azért meglepő, mert bár az utóbbi években a belga válogatott jól szerepelt a legutóbbi két selejtezőn és a barátságos meccseken, de 2012-ben nem jutott ki az Európa-bajnokságra, 2014-ben pedig a legjobb 16 között esett ki a világbajnokságon.

A dobogón még ott van a 2014-es világbajnokság két döntőse, második helyen Németország van, a harmadik pedig Argentína.

A legnagyobb változás az első tízben, hogy Chile négy helyet javított, már 5. helyen vannak. Ausztria sem állt még ilyen jól a világranglistán (10.), először kerültek be a legjobb 10-be.

A magyar labdarúgó-válogatott változatlanul a 33. helyen áll a labdarúgó világranglistán. Pótselejtezős ellenfelünk, Norvégia 12 helyet rontott a múlt havi helyezéséhez képest. Ez azt jelenti, hogy a 34. helyről a 46. helyre csúsztak vissza.

Érdekesség, hogy Magyarország előtt a 32. helyen a Zöld-foki-szigetek áll.

Az első 50-ben 31 európai csapat van, ebből 22. Magyarország. A legjobb 50 között a legtöbbet Törökország javított, ők 19 helyet léptek előre, jelenleg a 18. helyen vannak. Az első 50 között a legnagyobb visszaeső Norvégia.

A következő ranglistát a FIFA december 3-én adja ki, de ezzel egy időben két díjat is kiosztanak. Az „Év Csapata” díjat valószínűleg Belgium fogja kapni, míg a „Legtöbbet javító csapat” díjért jelenleg Törökország, Chile, Wales és Ausztria van versenyben.

Top 0