• Politika
Faktor

Fidesz: az ózdi polgármester fizetése nem arányos a munkájával

Riz Gábor, a Fidesz parlamenti képviselője azt mondta, a jobbikos Janiczak Dávid öt helyről vesz fel fizetést, és az összeg nem arányos az elvégzett munkával.

Riz Gábor azt mondta: "Kovács Béla után ez egy olyan újabb eset a Jobbik palettáján, amely során mást mondanak és mást cselekszenek". Arról is beszélt, hogy a Jobbik sokszor mondja, hogy mindent megtesznek azért, hogy egy politikus ne lehessen álláshalmozó. Riz Gábor szerint Janiczak Dávid épp a Jobbik által hangoztatott szabályokat rúgta fel és a pártnak "magán kellene kezdenie a tisztánlátást és tisztogatást."

Janiczak Dávid - fotó: Facebook

Janiczak Dávid - fotó: Facebook

Korábban a Faktor is megírta, hogy az ózdi polgármester egymillió forintot keres, 621 ezer forintos polgármesteri fizetésén kívül, amelyhez 90 ezer forintos költségtérítés-kiegészítés jár, pénzt kap a város saját cégében betöltött felügyelőbizottsági elnöki tisztéért is. A megyei közgyűlés tagjaként további 124 ezer forintot vesz fel, és tagja még a közbeszerzési bírálóbizottságnak, ezért 100 ezer forintot kapott. A Fidesz ezért már korábban vizsgálatot követelt.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A polgármester korábban a Faktornak adott egy rövid interjút, ezt itt olvashatja.

    Top 16