• Sport
Faktor

Michelisz lerobbant, Ficza Ferenc a Hungaroringen szerezte meg első vb-pontjait

A túraautó-világbajnokság (WTCC) Magyar Nagydíjának első versenyét a privát csapatban versenyző Mehdi Bennani nyerte meg Tom Chilton és Nick Catsburg előtt. A Zengő Motorsport versenyzője, a rajtrács végéről rajtoló Ficza Ferenc óriási versenyt futott, és végül a kilencedik lett az esős versenyen, megszerezve saját maga és a magyar csapat első pontjait a bajnokságban.

Fotó: zengomotorsport.hu

Fotó: zengomotorsport.hu

Mint megírtuk, Michelisz Norbert el sem tudott indulni a versenyen, a kilences kanyarnál leállt a pálya szélére a felvezető körben, miközben füstölt a kocsija. A magyar versenyző a rádióban azt mondta a csapatának, hogy a turbóval vagy a motorral volt baj. Mivel nem tudott visszamenni a boxba, így kérdésessé vált az is, hogy a második versenyen elindulhat-e. Végül kiderült, hogy Michelisz indulhat.

Egyébként a rajt után rögtön szakadni kezdett az eső, így teljesen felborult a megszokott erőviszony, és pillanatról pillanatra változott az állás. A gyári Citroënek nagyon hátracsúsztak, mert száraz pályára alkalmas gumikkal rajtoltak el, őket később ki is hívták a boxba kerekeket cserélni. A gyári Hondák is szenvedtek, Ficza Ferenc Tiago Monteirót és Rob Huffot is megelőzte, utóbbi az utolsó körben elveszítette a tizedik helyet, így a gyári Hondák és Citroënek is pont nélkül maradtak. Nem úgy, mint Ficza, aki kilencedikként célba érve megszerezte az első pontjait (nem mellesleg ő volt így a legjobb hondás), Michelisz kiesése után a magyar közönség neki szurkolt a legjobban. 

Top 0