• Krimi

Bevallotta: egy fiatal nő tervelte ki a Valentin-napi mészárlást

A bíróság teljesen megdöbbent, amikor 25 éves, amerikai Lindsay Kantha Souvannarath egy bírósági meghallgatáson bevallotta, hogy ő tervelte ki a szörnyű támadást.

A támadást 2015-ben, egy kanadai bevásárlóközpont ellen tervelte ki a fiatal nő két kanadai társával. Azt tervezték, hogy lövöldözni kezdenek és gázbombákat is bevetnek, hogy megöljék az élelmiszerosztályon vásárló ártatlanokat.

A nő egyik társát, a 21 éves Randall Steven Shepherdet tavaly novemberben bűnösnek találták és 10 év börtönre ítélték. Souvanannarath vallomása viszont megdöbbentette a bíróságot. Az ő tárgyalását májusban tartják, ítéletet pedig valószínűleg október elején hoznak. Még nem lehet tudni, hogy milyen büntetést kap - írja a BBC.

A két fiatal és harmadik társuk, a 19 éves James Gamble az interneten tervelték ki a Valentin-napi tömeggyilkosságot. Gamble 2014-ben ismerkedett meg Souvannarath-tal az interneten. A nőt nagyon érdekelték az iskolai lövöldözések és a nácizmus. A fiú egyszer csak bevallotta, hogy szeretne elkövetni egy tömeggyilkosságot, így a páros 2015 januárjában és február elején elkezdte megtervezni a lövöldözést. Célpontjuk a halifaxi bevásárlóközpont volt.

Gamble-nek sikerült bevonnia a tétovázó Shepherdet is a tervbe. A rendőrségnek úgy sikerült megakadályoznia a Der Untergang (A bukás) fedőnevű akciót, hogy fülest kaptak a Crime Stoppers nevű szervezettől mindössze egy nappal a tervezett támadás előtt. Shepherd ekkor ment ki a repülőtérre Souvannarath elé.

Gamble később öngyilkos lett, amikor becsukták. 

Kommentek:

Top 0