• Belföld
Faktor

Fia talált rá a kertben halálra fagyott lábatlani férfira

A férfi négy órán át feküdt a hóban, mire rátaláltak.

Apósa haláláért kell felelnie egy 43 éves asszonynak, aki nem vette észre, hogy a 81 éves, szívbeteg férfi kisétált a házból és elesett a kertben. A férfi régóta nem tudta önmagát ellátni, mentális és megromlott egészségi állapota miatt állandó segítségre és felügyeletre szorult.

Lábatlani házukban együtt élt fiával és annak feleségével, akik nem akarták idősek otthonában elhelyezni a férfit, ketten oldották meg az ápolását.

A tragikus napon az asszony kora reggel, 7 óra körül ért haza éjszakai műszakjából, apósa már ébren volt. Közösen megreggeliztek, majd a nő 10 körül elment aludni, de a ház ajtaját nem zárta be. Míg a nő pihent, a férfi hiányos öltözetben kisétált az ajtón, elesett és nem tudott felkelni. A hőmérséklet -0,1 és 3 Celsius fok közötti volt.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Órákig feküdt ott, fia, aki 14:45-kor érkezett haza a munkából, a hátsó kertben a hóban fekve, erősen kihűlt állapotban találta meg. A férfi mentőt hívott, az idős férfit kórházba vitték, de már sehogy sem tudtak rajta segíteni, elhunyt. Az orvosi szakvélemény szerint testének 30 százalékán szenvedett fagyási sérüléseket, míg a hóban feküdt.

    A 2016 januárjában történt esetet megelőzte egy korábbi is, amikor az idős férfi, szintén hiányos öltözetben ki akart menni az udvarra, de elesett a lépcsőn. A nő jövő pénteken gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával áll bíróság elé a Tatabányai Törvényszéken. Várhatóan a bíróság meghallgatja őt, további tanúkat és ítéletet is hozhat ugyanazon a napon. Ha a nőt bűnösnek találják, akár öt évet is kaphat - írta a Bors.

    Kommentek:

    Top 16