• Krimi

Feszítővassal ütötte a politikusnőt, bíróság elé áll Balla Irama igazi gyilkosa

Ma kezdődik a Balla Irma debreceni fideszes önkormányzati képviselő meggyilkolásával vádolt férfi büntetőpere a Nyíregyházi Törvényszéken.

Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolják D. Lajost. A vádirat szerint 2007. április 6-án éjjel támadt rá a képviselőre debreceni otthonában. Feszítővassal többször fejen ütötte a nőt, majd olyan erővel szorította meg a nyakát, hogy azonnal meghalt.

A férfi elvette az asszony telefonját, mp3-lejátszóját és húszezer forintot, majd a lakást kulcsra zárta és távozott. D. Lajos akkoriban egy közeli építkezésen dogozott. Balla Irma meggyilkolásával korábban a politikusnő fiát, ifj. Schönstein Sándort vádolták meg. A bíróság első fokon 12 év fegyházra ítélte a fiút, de másodfokon a Debreceni Ítélőtábla új eljárást rendelt el. A megismételt elsőfokú eljárásban a Debreceni Törvényszék bizonyítottság hiányában felmentette a vádlottat, a döntést az ítélőtábla jóváhagyta. Miközben folytak a tárgyalások, D. Lajos kétszer is beismerte, hogy megölte Balla Irmát, ám ezt a vallomást a bíróság figyelmen kívül hagyta, majd D. Lajos is visszavonta a vallomását. Az Országos Rendőr-főkapitányság 2013 novemberében ismét nyomozást rendelt el az ügyben. A korábbi és az időközben beszerzett bizonyítékok alapján tavaly februárban a 36 éves debreceni D. Lajost gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók. A jelenleg más ügyben jogerős börtönbüntetését töltő D. Lajossal szemben életfogytig tartó fegyházbüntetést kér az ügyészség.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Top 16