• Külföld
Faktor

Egyre több az áldozat, terjed a súlyos járvány

A buszpályaudvarokon és állomásokon mindenütt fertőtlenítő kendőket és kéztörlőket helyeztek el.

Terjed a járvány Dél-Kaliforniában. (Képünk illusztráció.)

Terjed a járvány Dél-Kaliforniában. (Képünk illusztráció.)

Fertőző májgyulladás-járvány terjed Dél-Kaliforniában, az egészségügyi hatóságok szerint eddig hatan haltak meg a ragályos betegségben. Különösen a mexikói határ mentén fekvő, dél-kaliforniai San Diego megyében ütközik komoly nehézségekbe a járvány megfékezése.

A Los Angeles Times hétvégi száma azt írta: eddig több mint 19 ezer embert oltottak be, a buszpályaudvarokon és állomásokon mindenütt fertőtlenítő kendőket és kéztörlőket helyeztek el, és erőteljes felvilágosító kampányt folytattak, ám az augusztusban felerősödött járványt nem sikerült visszaszorítani.

Szeptember elején a San Diego-i hatóságok közegészségügyi vészhelyzetet hirdettek - írja az MTI. Cristin Mondy, a megye egészségügyéért felelős tisztiorvosa a Los Angeles Timesnak elmondta: tisztában vannak azzal, hogy San Diegóban folyamatosan romlik a helyzet, elsősorban a hajléktalanok és a kábítószer-fogyasztók körében. A megyében több száz fertőzöttet kezelnek a kórházakban.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A héten San Diegóban fertőtlenítővel lemosták az utcákat, a héten várhatóan Los Angeles egyes részein is fertőtlenítenek majd. A járvány még márciusban kezdődött San Diego és Santa Cruz megyében, és átterjedt Los Angelesre, bár magában a nagyvárosban eddig nem regisztráltak halálos áldozatot.

    Kommentek:

    Top 16