• Krimi
Faktor

Újbudán rejtegette a spanyol Ferrarit - videó

Az autót még december 17-én vették bérbe egy spanyol férfitól, de a szerződésben rögzített határidőre nem vitték vissza. A magyar rendőrök végül lefoglalták a keresett autót.

A budapesti rendőrök január 1-jén a XI. kerületi Kánai utca egyik teremgarázsában találták a piros Ferrarit. A kocsiról később kiderült, hogy a hatóságok Spanyolországban körözik.

A teremgarázshely bérlőjét, a 37 éves H. Andrást szerda délelőtt fogták el. A lakcímén, illetve a hozzá köthető autókereskedésekben tartott házkutatásokkor 20 darab lőszert, a Ferrari indítókulcsát, két hamis spanyol forgalmi engedélyt, készpénzt és egy hamis alvázszámú autót is találtak. Minden tárgyat lefoglaltak.

A nyomozók még aznap délután egy szigetszentmiklósi telephelyen elfogták a 41 éves B. Zsoltot is, aki a férfinak a két autóra a hamis rendszámokat adta. A helyszínen tartott házkutatáskor a rendőrök további két, hamis alvázszámú kocsit foglaltak le.

A két férfit előállításuk után kihallgatták, majd őrizetbe vették. Velük szemben a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztálya orgazdaság és egyedi azonosító jellel való visszaélés miatt indított eljárást. H. András ellen a két bűncselekmény elkövetésén túl nyomozás folyik lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés miatt is. A rendőrség a férfiak előzetes letartóztatását kérte - írja a police.hu.

Kommentek:

Top 0