• Krimi
Faktor

Álruhás rendőrök akcióztak Ferihegyen, a szemük előtt történt botrányos dolog

Az egyik rakodómunkást kapták rajta, amikor a csomagok között kutatott.

Vasárnap reggel különleges akciót hajtottak végre a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI) munkatársai: két nyomozó civil öltözékben elvegyült egy Valenciába induló járat felszálló utasai között, de ahelyett hogy felszálltak volna a gépre, a repülőgép első ajtójához vezető lépcső alatt átnézték a rakteret, ami előtt több csomag is bepakolásra várt.

Illusztráció.

Illusztráció.

A rendőrök a raktérben észre is vettek egy munkást, aki épp az egyik poggyászként feladott bőröndöt kutatta át, feltehetőleg valami drága ékszer vagy egyéb értékes holmi reményében. 

A rendőrök tetten érték a munkást, ezután az utastérbe vitték és megmutatták a táskát tulajdonosának, aki átnézte a tartalmát. A táskából nem vettek ki semmit, de a rakodómunkást így is előállították, és lopás gyanújával gyanúsítottként hallgatták ki.

Az RRI a repülőtéren folyamatosan tart vagyonvédelmi akciókat. A rendőrség azt tanácsolja a légi közlekedést választó utasoknak, hogy műszaki cikkeket, készpénzt, ékszereket ne hagyjanak a feladott poggyászukban. Az értéktárgyaikat akár az utolsó pillanatban is vegyék ki a csomagjukból, ha kiderül, hogy azt a repülőgép rakterében fogják elhelyezni - javasolja a rendőrség a police.hu-n.

Kommentek:

Top 0