• Sport
Faktor

Ferguson utódja szívesen visszatérne a Manchester Unitedhez

David Moyes lett a Manchester United új vezetőedzője, miután Sir Alex Ferguson 27 év után otthagyta a kispadot. Moyest egy év után kirúgták, mert nem sikerült bejuttatnia a csapatot a Bajnokok Ligájába. Utána Van Gaal lett a következő edző, neki sikerült bevinni a csapatot a BL-be, de a csoportkörben azonnal kiesett. Azóta sem megy a csapatnak, ezért szóba került, hogy elküldik. Moyes legutóbbi nyilatkozatában megvédte a holland edzőt.

Fotó: Europress - Paul Gilham/Getty Images

Fotó: Europress - Paul Gilham/Getty Images

„Semmit sem csinálnék másképpen most, mint először, kivéve akkor, ha tudnám, hogy hat év helyett 10 hónapom lenne dolgozni. Abban a tudatban mentem oda, hogy egy olyan csapat edzője leszek, amely akkor is megvédi a menedzserét, ha nem jönnek az eredmények. De ez csak illúzió volt. Nagyon sok jó játékosom volt, de 10 hónap alatt nem lehetett sikereket elérni velük egy új rendszerrel, ehhez időre lett volna szükségem. Hogy elvállalnám-e újra az állást? Hát persze, hogy igen. Nagyon kevés ember van a világon, aki nem akarna a Manchester United edzője lenni” – nyilatkozta Moyes, aki kitért Van Gaalra is.

EZT IS AJÁNLJUK:

    „Sir Alex mellett David Gill (ő volt a csapat alelnöke 2013 nyaráig, de igazgatósági tagként ottmaradt az MU-nál – a szerk.) is elment, pedig ő is nagy hatással volt a csapatra. Remélem, kitartanak Van Gaal mellett, több időt érdemel meg. Igazolt néhány játékost, a spanyolországi tapasztalataim alapján mondom, hogy a külföldi játékosoknak is idő kell ahhoz, hogy beilleszkedjenek az új környezetbe (Moyes a Real Sociedad edzője volt, de 42 meccs után onnan is kirúgták – a szerk.). A Manchester nem akar olyan csapat lenni, amelyik állandóan cserélgeti az edzőjét.”

    Top 16