• Élet
Faktor

Kiderült: ezért nem elég környezettudatosak a férfiak

Kevésbé kaphatóak a zöld életmódra a nőkhöz képest a férfiak, mivel többségében "férfiatlannak" tartják a környezettudatos viselkedést egy amerikai kutatás szerint.

A kutatásban több mint kétezren, nők és férfiak vegyesen vettek részt az Egyesült Államokból és Kínából. A felmérés eredményei szerint a környezettudatosság és a nőiesség valamiképpen összefügg az emberek fejében, mivel a férfiak és a nők is hajlamosak azt gondolni, hogy a környezetbarát termékek, a környezettudatos viselkedés és vásárlás is nőies.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Például egy műanyag zacskó helyett vászontáskával vásárló személy, függetlenül a nemétől, a többség szemében nőiesnek számít. Ez a sztereotípia akadályozza, hogy a férfiak környezetbarát termékeket használjanak vagy környezettudatos viselkedési formákat vegyenek át.

    A kutatók szerint a problémára megoldás lehet, ha a környezettudatos termékeket férfiasabb színekkel, képekkel és betűtípusokkal reklámozzák. Ugyanis ha férfiasnak érzik magukat tőle, a férfiak is nagyobb eséllyel használnak környezetbarát termékeket.

    Kommentek:

    Top 16