• Sport
Faktor

Férfi vízilabda Eb: Benedek Tibor kihirdette a bő keretét

Kihirdette bő keretét Benedek Tibor, a januári belgrádi Európa-bajnokságra készülő magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya. 19 játékosnak küldött meghívót.

Benedek nem hívta be például Szivós Mártont, Madaras Norbertet, Decker Attilát és Angyal Dánielt sem, ők mindannyian ott voltak a kazanyi világbajnokságon, írja az MTI A válogatott ezen a héten kezdi a felkészülést, majd a szövetségi kapitány a hétvégi, kassai felkészülési torna után 16 fősre szűkíti a keretet. A januári győri Volvo Kupán már az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságra utazó 13 vízilabdázó vesz majd részt. Annyit már most lehet tudni, hogy Varga Dániel, Varga Dénes, Nagy Viktor, Hosnyánszky Norbert és Hárai Balázs biztosan nem utazik a csapattal Kassára.

A péntektől vasárnapig tartó kassai tornán Franciaország, Románia, valamint a házigazda Szlovákia lesz a magyarok ellenfele. A csapat december 28. és 30. között Zágrábban edzőtáborozik, a január 3-5. közötti Volvo Kupán pedig a spanyol, az olasz és a szlovák válogatottat látja vendégül. A belgrádi eb-n Görögország, Oroszország és Törökország mellett, a D csoportban szerepelnek a magyarok.

A magyar válogatott bő kerete:

  • kapusok:

Nagy Viktor (Szolnoki Dózsa-Közgép), Lévai Márton (Debreceni VSE), Bisztritsányi Dávid (A-Híd-OSC-Újbuda)

  • mezőnyjátékosok:

Hárai Balázs, Erdélyi Balázs, Hosnyánszky Norbert, Bedő Krisztián (mindannyian ZF-Eger), Varga Dénes, Varga Dániel, Vámos Márton, Kis Gábor, Mezei Tamás, Jansik Dávid (mindannyian Szolnoki Dózsa-Közgép), Salamon Ferenc, Bátori Bence, Decker Ádám, Gór-Nagy Miklós (mind a négyen A-Híd-OSC-Újbuda), Manhercz Krisztián (Szeged-Diapolo), Tóth Márton (Ferencváros)  

Top 0