• Sport

Férfi kézilabda: Kikapott és nehéz helyzetben a magyar csapat

A lengyelországi kézilabda Európa-bajnokság D-csoportjában Magyarország Oroszországgal találkozott. Magyarország az első félidőben négygólos hátrányba került, majd hiába jött fel egy gólra a második félidőben, a meccset végül az oroszok nyerték.

 Fotó: Kovács Anikó/MTI

Fotó: Kovács Anikó/MTI

A mérkőzést előzetesen sorsdöntő meccsnek nevezte a szaksajtó, mert ugyan nagy valószínűséggel mindkét csapat továbbjut a csoportból, de nem mindegy, hogy onnan hány pontot visz tovább a középdöntőbe.

Az első félidőben a két csapat sokáig fej fej mellett haladt, a 19. percben Oroszország 8-7-re vezetett. Ezt követően azonban az oroszok rövid idő alatt három gólt is szereztek, a 21. percben már 11-7 volt az állás. A félidő legnagyobb különbsége a 25. percben alakult ki, 13-8-nál öt gól volt Oroszország előnye. A szünetre végül 4 gólos hátrányban érkezett meg a magyar csapat, az állás ekkor 14-10 volt.

A magyar csapat a második félidőt jól kezdte, sikerült felzárkózni egy gólra, a 38. percben 16-15 volt az állás Oroszország javára. Ennél közelebb sajnos a magyar csapat nem került az oroszokhoz, a 45. percben ismét négy gól volt a két csapat között, az állás pedig 20-16 volt.

Magyarország a meccs utolsó 10 percében mindent megtett a felzárkózás érdekében, többször is csak két gól volt a különbség. Húsz másodperccel a vége előtt a Magyarország ismét egy gólra feljött, sőt egy időn túli szabaddobással esélye volt a magyar csapatnak ez egyenlítésre is, de Nagy László lövése elakadt a sorfalban. A meccs végeredménye 27-26 lett.

A vereség miatt Oroszországnak és Magyarországnak is 2-2 pontja van a D-csoportban, de az egymás elleni eredménynek köszönhetően az oroszok állnak a második helyen. A nagyobb baj az, hogy Magyarország Dánia ellen játszik az utolsó meccsen, és ha ott nem szerez pontot, akkor 0 pontot visz tovább a középdöntőbe.

A csoport utolsó meccseit január 20-án rendezik, Magyarország Dániával szerdán 20 órakor fog játszani. Magyarország az első mérkőzését 32-27-re megnyerte Montenegró ellen.

Az Európa-bajnokság az olimpiai selejtező miatt is fontos, erről részletesebben itt írtunk korábban.

Top 0