• Kultúra
Faktor

Ferenc pápa filmsztár lesz, de nem kapott nehéz szerepet

Saját magát játssza Ferenc pápa a Beyond the Sun című új filmben, melyet a cannes-i filmfesztivál idején folyó nemzetközi filmvásáron szeretne értékesíteni az olasz Ambi Pictures produkciós cég.

Ez az első játékfilm a világon, melyben egy pápa szerepel. A filmet a rendező, Graciela Rodriguez Gilio írta, főszereplői pedig gyermekszínészek: Aiden Cumming-Teicher, Cory Gruter-Andrew, Emma Duke és Kyle Breitkopf. A film négy kamaszról szól, akik Jézus keresésére indulnak.

Fotó: Europress - AFP/Andreas Solaro

Fotó: Europress - AFP/Andreas Solaro

A pápa arra kérte a filmeseket, hogy készítsenek olyan filmet a gyerekeknek, ami Jézus üzenetét közvetíti. Hozzátette, hogy jótékony céllal játszani is hajlandó benne, a film bevételével ugyanis két argentin gyermekjóléti szervezetet akarnak támogatni.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Andrea Iervolino és Monika Bacardi, az Ambi alapítói voltak a film producerei, Eduardo Garcia argentin püspök segítette őket tanácsaival.

    A Corriera della Sera olasz lap pénteki tudósítása szerint a forgatást a Vatikán szigorúan ellenőrizte. A 29 éves Iervolino évek óta az egyetlen filmes, akinek megengedték, hogy ott forgasson, miközben még az Oscar-díjas Paolo Sorrentino, vagy Nanni Moretti sem tudott a Vatikánban forgatni, pedig mindkettejük nevéhez nagy sikerű pápafilmek fűződnek - írja az MTI.

    Kommentek:

    Top 16