• Krimi
Faktor

"Nincs veszítenivalóm" - ezt fogja tenni Gyárfás Tamás

A volt sportvezető 100 millió forintos óvadék ellenében megszabadulhat a nyomkövetőtől.

Befizeti a 100 millió forintos óvadékot a Fenyő János megöletésével gyanúsított Gyárfás Tamás, ha a bíróság döntése jogerőre emelkedik. Ezt maga a sportvezető közölte a 24.hu-val, amikor megkérdezték tőle, hogy kifizeti-e a rekordnak számító összeget. Magyarországon ugyanis korábban még soha nem fizettek ki annyit óvadékként, mint amennyit neki kellene azért, hogy lekerüljön róla a nyomkövető és akár külföldre is utazhasson.

Fotó: MTI - Koszticsák Szilárd

Fotó: MTI - Koszticsák Szilárd

"Kifizetem az óvadékot. Mindenemet ráteszem, az otthonomat, bármit, mert nincs veszítenivalóm. Ezt az összeget ugyanis csak akkor nem kapnám vissza, ha megsérteném a bíróság szabályait. De ez szóba sem jöhet, mert soha nem fogok megszökni és mindig a hatóság rendelkezésére fogok állni. Tisztázni akarom magam, nem elmenekülni akarok. Nincs mitől tartanom" – magyarázta a lapnak az úszószövetség korábbi elnöke, aki azt is elmondta, hogy miből akarja letenni az óvadékot:

EZT IS AJÁNLJUK:
  Nemrég adtam el a NAP TV volt épületét az ECHO TV-nek, abból fogom befizetni majd ezt az összeget.

  A Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája a Gyárfással szemben korábban elrendelt lakhelyelhagyási tilalmat az új büntetőeljárási törvény hatálybalépésére figyelemmel felülvizsgálta, és a kényszerintézkedést bűnügyi felügyeletként fenntartotta, illetve négy hónappal, november 11-ig meghosszabbította. Mindemellett elfogadta a Gyárfás védője által előterjesztett indítványt, és úgy ítélte meg, óvadék mellett enyhíthetők a bűnügyi felügyelet szabályai. A bíróság az óvadék összegét 100 millió forintban állapította meg azzal, hogy az óvadék összegének letétele esetén a gyanúsított egyedüli kötelezettsége, hogy havonta két alkalommal köteles jelentkezni az illetékes rendőrkapitányságon. Emellett nem kellene nyomkövetőt viselnie, és nem volna szüksége Gyárfásnak külön engedélyre Budapest területének elhagyásához.

  A Fővárosi Főügyészség a bíróság végzésével szemben fellebbezett. A főügyészség álláspontja szerint a kényszerintézkedés korábbi elrendelésekor már figyelembe vett körülmények az azóta eltelt időben sem változtak, így a magatartási szabályok enyhítése még óvadék megállapítása mellett sem indokolt.

  A kényszerintézkedést a Fenyő János médiavállalkozó ellen 1998. február 11-én előre kitervelten elkövetett emberölés ügyében rendelték el. Gyárfás Tamás akkor azt mondta, semmi köze a Fenyő-gyilkossághoz.

  Kommentek:

  Top 16