• Külföld
Faktor

Eltűnt a kutya, váltságdíjat követelnek érte

Egy családnak nemrégiben tűnt el a kutyája, majd különös telefonhívást kaptak: ha nem fizetnek, a házi kedvencüket egy fára akasztva látják viszont. A férfi milliókat követel a tulajdonosoktól.

Egy család fenyegető telefonhívást kapott, miszerint ha nem fizetnek 15 ezer eurót (körülbelül 4,5 millió forintot), felakasztják a Finn nevű kutyájukat. Az állat ebben a hónapban tűnt el az írországi otthonuk kertjéből – írja a Metro.

A család 5 ezer euró, vagyis nagyjából 1,5 millió forint jutalmat ajánlott fel a kutya megtalálójának. Joy Brochert, az állat tulajdonosa elmondta:

Egy férfi telefonált ebédidő körül, és 15 ezer eurót követelt a nap végéig, mert máskülönben felakasztja Finnt a legközelebbi fára.

A nő azt is hozzátette:

Hisztérikus volt a hangja, és egyáltalán nem tudtam szót érteni vele, ő csak a pénzt akarta azon nyomban, de én most olyan szörnyű állapotban vagyok, hogy nem tudom eldönteni, vajon ez egy igazi váltságdíj követelés volt vagy valaki beteges vicce.

A család egy Facebook oldalt is létrehozott „Bring Finn Home” (Hozd haza Finnt) névvel, amelyen keresztül azt remélik, információt kapnak a kutyáról, és ezáltal sikerül őt biztonságban hazavinni. A telefonhívás után azt is posztolták az oldalon, hogy nincs elég pénzük arra, hogy a váltságdíjat kifizessék.

Kommentek:

Top 0