• Belföld
Tóth Balázs

Felvette a harcot a jegyüzérekkel szemben a TicketSwap!

Nyolc év után tér vissza Magyarországra a Metallica, hogy koncertet adjon magyar rajongók ezreinek. Ahogy az várható volt a jegyek hónapokkal ezelőtt, az online árusítás kezdete után pár órával el is fogytak, a szervező pedig kitette a telt ház táblát. Azóta jegyüzérek és csalók lepik el az ellenőrizetlen internetes fórumokat és Facebook csoportokat, hogy jóhiszemű rajongóktól fél minimálbérnyi összeget kérjenek el egy szimpla állójegyért.

Ilyenkor jönnek a jogosan felmerülő kérdések: elutalom a pénzt, de vajon megkapom a jegyem?

Megkaptam a jegyem, de be is jutok vele?

Nem beszélve a megtévesztő reklámtevékenységet végző másodlagos jegyértékesítő oldalakról, melyek átláthatatlan árazással, ellenőrizetlen eladók kétes forrásból származó jegyeit engedik háromszoros áron továbbadni, méghozzá azzal a látszattal, hogy itt hivatalos elsődleges jegyárusítás folyik.

Szerencsére egyre többen kiáltanak egy biztonságos, korrekt árakon működő és rajongó központú szolgáltatásért, mely átláthatóságot biztosít az alapvetően nem transzparensen működő, sok rizikóval járó másodlagos jegypiacon. Ezek a hangok olyan kiemelt eseményeknél kapnak csak teret, mint egy Metallica vagy Depeche Mode koncert, vagy egy telt házas Sziget, VOLT Fesztivál nap. Szerencsére egyre többekhez eljutott már a hír, hogy vannak biztonságosan, transzparens módon működő jegycsere oldalak, ahol ráadásul az eladási árak is korlátozva vannak.

Ilyen rajongóközpontú weboldal és mobil app a TicketSwap.

"A TicketSwap valóban a rajongókért jött létre, azoknak nyújtunk segítséget, akik utolsó pillanatban el szeretnék adni feleslegessé vált jegyüket, vagy épp belépőt keresnek egy telt házas eseményre. Nem támogatjuk a jegyüzérkedést és harcolunk a csalók és a fekete piac ellen, ezért nálunk a jegyeket maximum az eredeti jegyárnál 20%-kal lehet drágábban eladni. Emellett természetesen ellenőrizzük a jegyek és az eladók hitelességét. - Egei Tamás, TicketSwap Hungary

A TicketSwapról A TicketSwap egy biztonságos, könnyen használható és fair platform e-jegyek másodlagos adásvételére, legyen szó koncertről, fesztiválról, színházról vagy sporteseményről. A TicketSwap 5 éve alakult Amszterdamban, jelenleg több mint 2 millió boldog felhasználóval, több mint 20 országban aktív. Magyarországon immár a Sziget Fesztivál, a Balaton Sound, a VOLT Fesztivál, az A38 és a Budapest Park kiemelt partnereként működik. Ezen szervezők eseményeire 100%-os biztonságot garantál a másodkézből vásárolt jegyekre.

Kommentek:

Top 0