• Külföld
Faktor

Döbbenetes: egy majom és egy szarvas közösült egymással - videó

Először rögzítették a kutatók, ahogy két különböző állat párosul egymással: a felvételen egy makákó és egy szikaszarvas látható.

Először dokumentálták a kutatók, ahogy két teljesen különböző állat párosult: a felvételen egy hím japán makákó és egy nőstény szikaszarvas látható – írja az Independentre hivatkozva a 24.hu.

A japán makákóknak különös szokásuk, hogy lovagolnak a szarvasokon, de a majom ezúttal kétségtelenül szexuálisan közeledett a szarvashoz, amik ilyen esetekben többségében elmenekülnek, most viszont nem így történt.

Több elmélet is született már arra, vajon miért lépett szexuális kapcsolatba a két állat. Egyes feltételezések szerint szerepe volt a párosodásban annak, hogy korábban már sokat játszottak együtt, ráadásul a makákók beléptek a párzási időszakba, ami valószínűleg megnövelte a majom szexuális vágyát.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Más megközelítések szerint a majom így akarta megtanulni a párosodást. Ezt az elméletet azonban megcáfolták, méghozzá azzal, hogy az állatok elég szociálisak ahhoz, hogy saját fajtársaiktól tanuljanak.

    Egy másik magyarázat, hogy a majom nem talált magának párt, viszont ez sem állja meg a helyét, mert ebben az esetben vagy maszturbált volna, vagy a homoszexualitás jelei mutatkoztak volna meg rajta.

    A jelenségre egyébként nem most először figyeltek fel a tudósok, de a korábbi esetek során többségében rokonságban lévő fogva tartott állatoknál tapasztaltak hasonlót, amely a fajfenntartás érdekében történt. Ezt a fajta közösülést szexuális zaklatásként értelmezték, de a szex ezúttal beleegyezésen alapult.

    Kommentek:

    Top 16