• Külföld
Frányó Krisztina

Felvétel közben késelték meg az izraeli tévé riporterét

Az Israel’s Channel 1 riportere, Eitam Lachover egy új, katonák számára készített védőmellényről forgatott egy anyagot. A riport részeként azt is be szerették volna mutatni, hogy a mellény milyen erős, könnyedén fel tud fogni egy késszúrást. Azonban a mellény nem ment át a vizsgán.

Fotó: BBC

Fotó: BBC

A forgatás egyik pillanatában Lachover felvette a mellényt, a védőfelszerelést gyártó cég alelnöke pedig késsel sorozatosan hátba szúrta. Bár a mellénynek az lett volna a feladata, hogy felfogja a szúrásokat, a kés mégis áthatolt a védőruhán, megsebezve ezzel a riporter hátát – írja a BBC.

Lachover könnyebb sérülést szenvedett, kórházba szállították, és pár öltéssel összevarrták a hátsebét.

Az új védőmellényt azért vezették volna be a katonaság ruhatárába, mert egyre gyakoribb esetté válik, hogy palesztinok izraelieket, köztük katonákat késelnek meg. Karácsonykor például három különböző helyen történt merénylet, legutóbb pedig egy biztonsági őr mentette meg egy leszúrt katona életét.

Yaniv Montakyo, a mellényt gyártó cég alelnöke elmondta, hogy a balesetet az okozta, hogy pont egy olyan részen sikerült megszúrnia a riportert, ahol nem volt védőanyag. Szerinte a mellény egy korábbi vizsgálaton tökéletes eredménnyel szerepelt.

A tévécsatornák szóvivője elmondta, hogy az anyagot le fogják adni, a hiba ellenére is.

Az izraeli-palesztin kérdésről itt olvashat részletesebben.

Top 0