• Belföld
Faktor

Figyelem: újfajta feltöltő-kártyás csalás terjed

Elvileg egy mobilszolgáltató cégtől vagy a Szerencsejáték Zrt-től telefonálnak a feltöltő-kártyás csalók, majd azt mondják, hogy a hívott fél nagyobb összeget nyert. A rendőrség fő célkitűzése a megelőzés.

Illusztráció.

Illusztráció.

Egy újfajta feltöltőkártyás csalás terjed Magyarországon, ami által már több száz embert károsítottak már meg országszerte a bűnözők – írja a police.hu.

Dr. Tarcsa Csaba országos rendőrfőkapitányi biztos november 30-án, szerdán egy sajtótájékoztatón ismertette a csalás módszerét: az elkövetők azt mondják, hogy valamelyik mobilszolgáltató cég vagy a Szerencsejáték Zrt. nevében telefonálnak, és közlik, hogy a hívott fél nagyobb pénzösszeget, esetleg nyaralást vagy lakást nyert. Cserébe többségében azt kérik, hogy a megadott telefonszám egyenlegét töltsék fel.

A rendőrség fő célkitűzése a bűncselekmények megelőzése: az emberek ismerjék meg a csalók módszerét, hogy ne tudják átverni őket. Korábbi tapasztalatok szerint ugyanis ezt a módszert is a lakosság széleskörű tájékoztatásával lehet visszaszorítani.

Kommentek:

Top 0