• Krimi
Faktor

Felszámoló zsarolt cégvezetőket Győrben

Egy győri felszámolóbiztos és egy budapesti társa éveken keresztül zsarolta és becsapta azoknak a cégeknek a tulajdonosait, amelyek felszámolás alatt álltak. A két férfi megkereste a tulajdonosokat és pénzt követeltek tőlük. Rengetegen fizettek.

A győri ügyészség nemrég emelt vádat a két férfi ellen. A győri férfi 2010 és 2013 között volt a felszámoló cég alkalmazottja. Felszámolás alatt álló cégek rutintalan vezetőit kereste meg azzal, hogy fizessék ki neki részletekben felszámolási díjat, mert így sokkal jobban járnak.

A cégek tulajdonosai fizettek. A két férfi legkevesebb 2 millió forintot csalt ki tőlük. Aki nem akart, vagy nem tudott fizetni, azt megzsarolták azzal, hogy feljelentik őket - írta meg a Kisalföld.

Az ügyészség szerint a győri férfi úgy vasalta be az egyik fizetésképtelen ügyféltől a törlesztőrészletet, hogy a lakását kifestette vele. Az egyik cégvezető lefoglalt autóját pedig évekig használta, annak tudta nélkül. Az autó ugyanis a felszámolás alatt álló cég tulajdona volt és egy telephelyen lett volna a helye.

Az átvert cégvezetők végül a saját ügyvédjeiknek beszéltek a furcsa felszámolásról. A két zsaroló akár 15 év börtönt is kaphat.

Top 0