• Külföld
Faktor

Felrobbantotta magát a merénylő az afgán védelmi minisztérium épületénél

Öngyilkos merénylő robbantotta fel magát szombaton az afgán védelmi minisztérium kabuli épületénél néhány órával az után, hogy tizenegy halálos áldozatot követelő merénylet történt az ország keleti részén fekvő Aszadábádban.

Egyes hírek szerint halálos áldozatai vannak a kabuli terrorcselekménynek, de a hivatalos tájékoztatást még nem adtak ki.

Davlat Vaziri, a tárca szóvivője azt mondta, a merénylő gyalog érkezett a minisztériumhoz, majd felrobbantotta magát. Helyszíni tudósítások szerint sok rohamkocsi érkezett a robbantás helyszínére, rendőrök és katonák pedig lezárták a helyszínt - írja az MTI.

Néhány órával a kabuli robbantás előtt merénylet történt az ország keleti részén fekvő Kunár tartomány székvárosában, Aszadábádban. a merényletben tizenegyen haltak meg. A motorkerékpáros öngyilkos merénylő egy piacon robbantotta fel magát, amely a tartományi kormányzó háza és egy rendőrőrs közelében van. A halottak és a sebesültek nagy része civil.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Egyelőre semmilyen szervezet nem jelentkezett a merénylet elkövetőjeként, de a múltban a tálib lázadók vállalták magukra az ilyen terrorcselekményeket.

    Top 16