• Külföld
Faktor

Dráma szomszédainknál: óriási robbanás hallatszott, kirepült a falból a bankautomata

Az összes pénzt elvitték.

Felrobbantottak egy bankautomatát hétfőn éjszaka Szlovákiában, Bánovce nad Bebravouban. Az elkövetők egy speciális robbanószerkezettel repítették ki a falból az automatát, amelyet éppen egy nappal a rablás előtt töltöttek fel készpénzzel.

A helyi lakótelepen élők hajnali 3 óra környékén lettek figyelmesek a robbanás hangjára. Szemtanúk elmondása szerint pár percen belül két embert láttak, amint elrohannak - írja a Paraméter.

Az elkövetők propán-bután és oxigénpalackokkal robbantották ki a szerkezetet. Az első hírek szerint a rablók az automatában lévő összes pénzt magukkal vitték – több mint 100 ezer eurót. A rablás után a helyszínen hagyták a gázpalackokat, valamint csavarhúzókat és táskákat is találtak a közelben.

Egy nappal korábban ismeretlen elkövetők a Zólyomi járásban is megpróbáltak kirabolni egy bankautomatát, ott azonban nem jártak sikerrel a rablók. Március 31-én Ekecsen (Dunaszerdahelyi járás) is felrobbantottak és kiraboltak egy bankautomatát, az elkövetők kiléte azóta sem ismert.

Kommentek:

Top 0