• Krimi
Faktor

Babakocsi mellett robbant fel egy e-cigaretta akkumulátora

Egy babakocsi mellett, egy forgalmas bevásárlóközpontban állt az a férfi, akinek felrobbant a zsebében egy elektromos cigaretta akkumulátora. A tűzoltók szerint nagyon fontos a tartozék helyes tárolása.

Felrobbant egy elektromos cigaretta akkumulátora egy férfi zsebében, miközben közvetlenül egy babakocsi mellett állt, az eset egy forgalmas bevásárlóközpontban történt. A férfi kisebb sérüléseket szenvedett – írja a Mirror.

Illusztráció

Illusztráció

Egy kamera rögzítette az esetet, a felvételen pedig látszik, hogy először füst gomolygott a férfi nadrágjából, majd hevesen szikrázni kezdett. A tűzoltók arra hívták fel a figyelmet, hogy nagyon veszélyes az e-cigaretta akkumulátorát hordozni, ha nem megfelelően tároljuk. A robbanás ugyanis azért történt, mert a lítium-ion akkumulátor kapcsolatba került egy másik fémmel.

A felvételen jól látható, milyen veszéllyel jár, ha az akkumulátort más fémekkel együtt tároljuk, például kulcsok, pénzérmék vagy akár egy mobiltelefon mellett, aminek van fém része

– mondta Jamie Lister tűzoltósági nyomozó. Azt is hozzátette:

nem ez volt az első eset, hogy sérüléseket okozott a lítium-ion akkumulátor robbanása, miközben valaki a zsebében tárolta. Tényleg szeretnénk, ha az emberek megértenék a dolog rizikóját, ami nagyon könnyedén elkerülhető lenne.

Nem szükséges, hogy bármi baja legyen az akkumulátornak, a probléma forrása a helytelen tárolása. A figyelmeztetés szerint a rövidzárlat megelőzése érdekében az akkumulátorokat egy műanyag tartóban kellene tárolni.

Kommentek:

Top 0