• Külföld
Faktor

Biztos, ami biztos: fél órán keresztül villogott a vasúti jelzőlámpa - videó

Hatalmas kocsisor alakult ki a Nagymegyerhez közeli vasúti átjáró fényjelzői miatt, amik a vonat megérkezése előtt közel fél órán keresztül villogtak.

Valami gond lehet a Nagymegyerhez közeli vasúti átjárók fényjelzőivel: a jelzőberendezés pár hete egyáltalán nem figyelmeztetett az érkező tehervonatra, ezúttal viszont kis híján 30 perccel korábban jelezte a vonat érkezését. A várakozás és a forgalmas útszakasz következtében az átjárónál mindkét irányból hatalmas autósor torlódott fel – írja a Paraméter.

A lap egyik olvasójának hétfő délelőtti tájékoztatása szerint a Komárom felőli vasúti átjárónál 27 percig villogott a jelzőberendezés, mire a vonat elhaladt. A vonat távozása után pedig nagyjából további 6 percet kellett várniuk az autósoknak, hogy áthajthassanak a síneken.

Az átjárónál nincs sorompó, azonban kockázatos lett volna áthaladni a figyelmeztető jelzés mellett. Ráadásul úgy tudni, hogy az eset során egy autós úgy döntött, hogy nem várakozik tovább, és keresztülhajt az átjárón, azonban a helyszíni rendőrök megakadályozták ebben.

A Szlovák Vasutak (ZSR) egyelőre nem nyilatkoztak az esettel kapcsolatban.

Kommentek:

Top 0