• Belföld
Faktor

Félnek Puklitól a Telekiben egy miatta távozó tanár szerint

Felmondott a Teleki Blanka Gimnázium angoltanára, miután nehezményezte Pukli István március 15-i felszólalását és agresszív stílusát. A tanár szerint az igazgató megfélemlíti a tantestületet.

Bereczky Csongor és a Teleki igazgatója, Pukli István között egy március 21-ei testületi ülésen alakult ki először komoly nézeteltérés. Az angoltanár Ripostnak adott interjújából kiderül: a Telekiben a hangulat már februárban feszült volt, amiért a tantestületet szinte semmiről sem tájékoztatták, miközben Pukli István az ő nevükben beszélt, nyilatkozott, politizált.

Bereczky Csongor a Ripostnak azt mondta: az igazgató öt hete nem tájékoztatta a tantestületet. „Megválasztatta magát, hogy ő legyen, aki a Civil Közoktatási Platformba bejut, de onnan kezdve mindenről mi is csak a sajtóból értesültünk. Velünk semmit nem egyeztetett, ennek ellenére minden felszólalásában elhangzott a Teleki Blanka Gimnázium neve” – mondta. Azt javasolta: Pukli István inkább a Civil Közoktatási Platform nevében beszéljen, hiszen ott szóvivő. Hozzáteszi: biztos abban, hogy állnak valakik Pukli mögött, de nem tudja, kik.

Az angoltanár szerint igazak a hírek a Telekiben dúló diktatórikus rendről és megfélemlítésről. Amióta igazgató, Pukli István 19 embert rúgott már ki, mondta a Ripostnak.

A tanárt távozásának hírére 80 szülő aláírásgyűjtésbe kezdett, hogy Bereczky Csongort újra alkalmazzák az iskolában – írja a Ripost.

Top 0