• Belföld

Félnek, ha megkötik a kutyájukat büntetést kapnak

Az állatvédők szerint nem kell attól félni, hogy mindenképpen büntetést kap aki megköti a kutyáját, azt szeretnék ha egyre kevesebben tartanák láncon az állatokat.

Állatkínzás miatt évente 200-250 eljárás indul a bíróságokon, és átlagosan tízen börtönbüntetést kapnak.  Az Országos Bírói Hivatal adatai alapján az elmúlt 5 évben 48-an kerültek rács mögé állatkínzás miatt.

Az állatvédelmi törvény most már a kutyák kikötését is szabályozza - írja a Magyar Idők. A lap szerint több vidéki település lakói is inkább leadják a kutyájukat a gyepmesternek, mert nem tudják megoldani, hogy szabadon tartsák a kutyát. Sokan attól is félnek, hogy megbüntetik őket. A lap több tanyavilágban élővel beszélt, akik szerint lehetetlen betartani az új rendelkezést, mert a legtöbb tanya körül nincs kerítés, a kutyák pedig elkóborolnak, aminek rossz következményei lehetnek.       Szilágyi István, a Fehérkereszt Állatvédő Liga kurátora a Magyar Időknek azt mondta a jogszabálynak nem az a célja, hogy minden, szabad tartásra alkalmatlan kutya végleg lekerüljön a láncról. Az viszont igen, hogy ezután egy kutya se legyen tartósan megkötve.

Top 0