• Külföld
Faktor

Félnek a tragédia után: kiköltöztetik az embereket a toronyházakból

Hat londoni, tűzveszélyesnek ítélt toronyházból már pénteken megkezdték a lakók kiköltöztetését, miután a londoni tűzoltóság közölte, hogy nem garantált biztonságuk.

Az elővigyázatosság oka a múlt heti londoni tűzvész, amelyben egy 24 emeletes toronyház teljesen kiégett, és 79 vesztették életüket. A Scotland Yard tájékoztatása szerint egy zárlatos hűtőszekrény okozta a katasztrófát, és kizárható, hogy valaki szándékosan idézte volna elő.

A pénteken megkezdett költöztetés 800 lakás lakóit érinti. Ők nem véglegesen hagyják el otthonaikat, hanem csupán arra az időre, amíg el nem végzik a megfelelő tűzvédelmi munkákat a szakemberek az épületeken. Addig átmeneti szálláson helyezik el a hat toronyház lakóit.

A leégett toronyház belülrő - Fotó: AFP/ HO METROPOLITAN POLICE

A leégett toronyház belülrő - Fotó: AFP/ HO METROPOLITAN POLICE

Nagy-Britanniában négyezer hasonló toronyház épült az 1960-as és az 1970-es években, a legtöbb közülük ma is lakott. Nick Hurd, a brit belügyminisztérium államtitkára, aki a rendőrség és a tűzoltóság munkáját is felügyeli, elrendelte az összes ilyen lakóépület teljes tűzbiztonsági felülvizsgálatát.

Kommentek:

Top 0