• Külföld
Faktor

Félmillió forintot talált egy játékos Pokémonozás közben

Egy Pokémon Go játékos több mint félmillió forintot talált az egyik PokéStopban.

A Pokémon Go játékos New Jerseyben állt meg az egyik PokéStop-nál, ahol különböző dolgokat kaphat a játékhoz. Azonban a szokásos játékbeli jutalmak helyett pénzt talált, méghozzá igazit. Ráadásul nem keveset, 2000 dollárt (több mint 500 ezer forint).

Fotó: Europress / Oli Scarff - AFP

Fotó: Europress / Oli Scarff - AFP

Egy közeli üzletbe ment be, ahol elmondta, hogy pénzt talált. Azonban ott senki nem tudta, kié lehet, így a játékos jelentette a dolgot a rendőrségnek.

Hamarosan valaki jelentette a rendőrségen, hogy eltűnt 2000 dollárja. Egy rendőr kiment a helyszínre, ugyanabba az üzletbe, ahol korábban a játékos is járt. A biztonsági felvételek alapján a közelben sétálva megtalálták a játékost, aki odaadta a pénzt a rendőrnek, ő pedig visszaadta a tulajdonosának - írja az USA Today.

A Pokémon Go egy mobilos játék, amiben a való világban kell kis szörnyeket elkapni.

Az Egyesült Államokban több gyerek is azzal keres pénzt, hogy PokéStop-okat nyitnak a házuk előtt a játékosoknak.

Azonban többen is kerültek már veszélyes helyzetbe a játék miatt. Két férfi egy szikláról esett le, egy lány egy holttestet talált, egy férfi pedig Pokémonozó tinikre lőtt. Nemrég egy nő ártatlan tréfája sült el visszafelé. Egy nőnek azonban annyira elege lett a Pokémonozó emberekből, hogy egy játékost elütött a zebrán.

Kommentek:

Top 0