• Krimi
Faktor

Félmillió forintért adták el az újszülött kisbabákat

A marokkói rendőrség elfogott egy bűnbandát, amely 1-2 ezer euróért (nagyjából 300-600 ezer forint) újszülött csecsemőket adott el franciaországi családoknak.

Illusztráció

Illusztráció

A bűnözői hálózatot egy Franciaországban élő, válófélben lévő marokkói nő vezette, aki az észak-afrikai országban nincstelen, terhes nőkkel lépett kapcsolatba. Pénzt ajánlott nekik születendő kisbabájukért cserébe, akiket aztán a nevére íratott. Valószínűleg azt is megígérte az édesanyáknak, hogy rendszeresen hírt kapnak majd gyerekeikről és később találkozhatnak is velük. Az újszülötteket ezután Franciaországban 1-2 ezer euróért családoknak adta el.

A rendőrök legalább két olyan "adásvételről" tudnak, amit a marokkói nő vezetett. A rendőrség szerint a nőnek több bűntársa is van az anyakönyvvezetői hivatalnál, ahol meghamisították az eladásra szánt gyerekek dokumentumait.

Az ügy azután robbant ki, hogy az egyik édesanya hirtelen minden kapcsolatot elvesztett kisfiával. A marokkói nő azt mondta neki, ez azért van, mert a fia meghalt Franciaországban és már el is temették. Az édesanya hiába kért erről bizonyítékokat, ezután feljelentést tett. A közvetítőnő férje később el is árulta az anyának telefonon, hogy a kisfia jól van, és egy francia család neveli – írja az MTI.

Top 0