• Élet
Faktor

Meglepő: összefüggés van a házimunka és a szex között

Egy kanadai kutatás szerint jobb a szexuális életük a házimunkába besegítő férfiaknak, míg egy amerikai kutatás ennek az ellenkezőjére jutott. A francia felmérés is hasonló témát boncolgatott.

Illusztráció.

Illusztráció.

Egy francia felmérés során többek között arra a kérdésre keresték a választ, hogy a nők milyen okok miatt csalják meg a párjukat. A Gleeden partnerkereső oldal kezdeményezéséből elkészült kérdéssorozatot több mint tízezer nő töltötte ki. A kapott eredmények szerint a válaszadók 73 százaléka azért lépett félre, mert a párja nem vette ki a részét a házimunkából – írja a Le Bonbon-ra hivatkozva a 24.hu.

A férfiak házimunkavégzését és a szexualitást már több felmérésben is összefüggésbe hozták, például tavaly egy kanadai egyetem kutatásában, ami arra mutatott rá, hogy azok a férfiak élnek jobb szexuális életet, akik besegítenek a ház körül. Egy amerikai kutatás azonban ennek épp az ellenkezőjét állította: a több házimunkát végző férfiak ritkábban szeretkeznek.

A most kapott eredmények szerint a válaszadók 18 százalékából teljes mértékben kiöli a szexuális vágyat, ha a párjuk nem segít az otthoni munkákban. A felmérésből az is kiderül, hogy a nők 31 százalékánál az is meghatározó a félrelépésnél, hogy közben nőiesnek, szexinek és kívánatosnak érzik magukat.

Kommentek:

Top 0