• Külföld
Faktor

Szigorítanak a légitársaságok, megelégelték az utasok gátlástalanságát

Sokan mindenféle indokot kitalálnak, csak hogy magukkal vihessenek valamilyen állatot, méghozzá ingyen.

Március elsejétől a Delta és az United utazási szabályai is megváltoztak: mostantól aki érzelmi támogató állatot akar felvinni magával az utastérbe, annak orvosi papírokkal kell tudnia igazolnia, hogy rászorul egy ilyen állat támogatására. 

A változtatásra azután került sor, hogy a közelmúltban több ügy is kirobbant, amikor a személyzet nem engedett fel egzotikus állatokat az utastérbe, holott az utasok azt állították, hogy azok terápiás célokat szolgálnak. Az érzelmi támogató páva vagy kutya történetét a Faktoron is olvashatták.

A jelenség nem teljesen új, évek óta vannak, akik állatokat visznek magukkal a fedélzetre, elsősorban arra hivatkozva, hogy nem viselik jól a repülést, és állatbarátjuk segít nekik túljutni ezen. A légitársaságok viszont megelégelték az ebből adódó problémákat, ezért jött most el a szigorítás ideje.

EZT IS AJÁNLJUK:

  A legnagyobb amerikai társaságtok ezentúl szigorú dokumentációt kérnek majd, amelyet mind ember-, mind állatorvosnak ki kell töltenie. A szigorítás csak a támogató állatokra terjed ki, a fogyatékossággal élőket segítő, speciálisan kiképzett állatok, például a vakvezető kutyák továbbra is szabadon utazhatnak. 

  A nagy nyilvánosságot kapó esetek után ráadásul sokan érezhették azt, hogy ez egy jó indok kedvencüket ingyen felvinni az utastérbe, az Unitednél például pár hónap alatt 75 százalékkal nőtt meg az érzelmi támogató állatok utaztatása. A Delta pedig 84 százalékkal több incidenst regisztrált az elmúlt évben: ennyivel több harapás és bevizelés történt a járataikon. 

  Az utasoknak ezentúl legkevesebb az indulás előtt 48 órával el kell küldeniük a szükséges dokumentumokat. Ha nem hagyják ezeket jóvá az indulásig, akkor az állat csak a poggyásztérben utazhat, felárért. 

  A Delta közleménye kitér arra, hogy az utasok az utóbbi időben pulykát, törpe erszényesmókust, kígyókat, pókokat és egyéb állatokat próbáltak meg terápiás állatként felvinni a gépre, és ennek a gyakorlatnak ideje véget vetni - írja a Vice.

  Kommentek:

  Top 16