• Sport
Faktor

Feljelentést tettek a szülők, sok a kérdés a magyar sportoló halála körül

A szülők nem tudták, hogy fiuknak baj volt a szívével, mindezt csak a nyomozási anyagból tudták meg.

Tizennyolc hónappal a 17 éves Fradi-birkózó, Rózsa György tragédiája után idén augusztusban rendeltek el nyomozást az ügyben. A szülők azért tettek feljelentést, mert máig tisztázatlan, mitől halt meg gyermekük.

A boncolási jegyzőkönyvben is az áll: a nyak leszorítása folytán fellépő reflexes szívhalál következtében halt meg. A klubnál azt mondták, pihenőt tartottak, amikor észrevették, hogy a fiam nem mozdul

– nyilatkozta a gyászoló anyuka. Miután megtette a feljelentést, amelyet a főügyészség első fokon elutasított, de másodfokon elrendelte a nyomozást.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A Blikk azt írja, hogy a rendőrség az eddig begyűjtött adatok alapján az első verziót, a birkózó technika, az úgynevezett „vasgyári fogást”, mint a csapattársa által okozott halálokot kizárta.

    Immár azt vizsgálják, hogy kaphatott-e, ki és miért adhatott sportorvosi engedélyt egy szívproblémákkal küzdő sportolónak. A lap úgy tudja, ezért speciális szakértőt rendeltek ki, aki jelenleg az érintett sportorvos munkáját vizsgálja.

    Rózsa György szülei állítják, fogalmuk sem volt arról, hogy fiuknak baj volt a szívével, mindezt csak a nyomozási anyagból tudták meg, ahogy azt is, hogy ennek ellenére kapott sportorvosi engedélyt.

    Kommentek:

    Top 16