• Krimi

Felismeri ezeket az ékszereket?

V. Károly 2013. eleje és 2015. júniusa között az ország különböző településein lopott el értékes órákat, ékszereket és készpénzt. A rendőrség országszerte keresi az ékszerek tulajdonosait, amelyhez a lakosság segítségét kéri.

V. Károly akrobatikus ügyességgel mászott be a lakóházak emeletére, majd ablakokat, teraszajtót befeszítve jutott be a lakásokba. Főleg a lemezszekrényeket és széfeket kereste, amelyekből készpénzt, értékes órákat és ékszereket lopott el. Legtöbbször hétvégén vagy ünnepnapokon, éjszaka dolgozott, amikor a tulajdonosok nem voltak otthon.

A férfit a rendőrség elfogta. A házkutatás során a debreceni nyomozók közel 100 millió forint értékű aranyékszert, órákat, több millió forint készpénzt és valutát foglaltak le.

Az ékszerek közül többet is felismertek a tulajdonosaik, de sok olyan tárgy van még a rendőrségnél, melyről nem tudni, hogy kié – írja a police.hu.

A rendőrség kéri, hogy aki honlapján található képeken látható értékes órák és ékszerek közül bármelyiket felismeri és azt ezzel a módszerrel lopták el tőle, jelentkezzen személyesen az illetékes rendőrkapitányságon. Dokumentumokkal, esetleg fényképekkel kell igazolnia, hogy az ékszer valóban az övé.

Kérik, hogy írjon e-mailt az orfkkoordinacio@orfk.police.hu címre, amelyben megadja nevét, lakcímét, elérhetőségi adatait, valamint az ügyében eljáró nyomozóhatóság nevét és az ügyszámot. Amennyiben nem tud személyesen vagy e-mail útján kapcsolatba lépni a rendőrséggel, hívja a 107 vagy 112 segélyhívó telefonszámot.

Top 0