• Külföld
Faktor

Felgyújtották szállásukat a menedékkérők, mindenük bennégett

Őrizetbe vettek hat menedékkérőt a németországi Düsseldorfban, akiket azzal gyanúsítanak, hogy felgyújtották szállásukat.

A düsseldorfi hatóságok hat férfi ellen indítottak eljárást. A gyanúsítottak a düsseldorfi nemzetközi vásár területén, egy csarnokban laktak 300 társukkal: Németországba egyedül érkezett férfiakkal, többnyire szírekkel, afgánokkal és irakiakkal.

Fotó: Europress-David Young/dpa/AFP

Fotó: Europress-David Young/dpa/AFP

Az 5000 négyzetméteres épületben kedden dél körül csaptak fel lángok. Akkor 130 lakó volt a szálláson, írja az MTI. Mindenkinek sikerült kimenekülnie, de 28 menedékkérő és két tűzoltó füstmérgezést kapott. A helyszínre vezényelt több mint 70 tűzoltó estig küzdött a lángokkal, az épület teljesen kiégett, benne a lakók személyes holmijával és irataival. Az ügyészség és a rendőrség szerint a szálláson májusban is volt szándékos gyújtogatás, akkor nem sérült meg senki, és az anyagi kár sem volt jelentős.

Korábban arról is írtunk, hogy gyújtogatás miatt égett le egy menekültközpont a felső-ausztriai Altenfelden településen. Részleteket itt talál.

Top 0