• Krimi
Faktor

Borzalom a IX. kerületben: különös kegyetlenséggel végzett társaival egy magyar férfi

Egy hajléktalan gyújtotta fel egy évvel ezelőtt társai alvóhelyét. Az egyik sértett az elszenvedett súlyos fokú égési sérülésekbe a helyszínen belehalt.

A vádlott tavaly ősszel ismerte meg a két hajléktalant, akik egy IX. kerületi üzlet hátsó részénél lévő beszögellésben alakították ki alvóhelyüket. A két férfi tavaly november elején felajánlotta az akkoriban hajléktalanná vált vádlottnak, hogy ő is ott töltheti az éjszakákat, a lehetőséggel többször is élt.

Illusztráció.

Illusztráció.

A férfi november 23-án este ismét a sértettek által felajánlott alvóhelyen tartózkodott. A vádlott alkoholt fogyasztott, kicsit be is rúgott. Nem sokkal később – a nyomozás során tisztázhatatlan okból és módon – a szintén ittas, egymáshoz közel alvó sértettek fekvőhelyét meggyújtotta.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Az egyik férfi felébredt, észrevette a tüzet, majd megpróbálta a társát kihúzni az akkorra már lángoló helyről, de a nagy lángok miatt ez nem sikerült. A még fekvő férfi ruhája lángra kapott, és a vádlott által okozott tűz miatt a testfelszínének közel 90 százalékát érintő, IV. fokú égési sérüléseket szenvedett. Az elszenvedett sérülései olyan súlyosak voltak, hogy az életét azonnali orvosi beavatkozással sem lehetett volna megmenteni.

    A mentési kísérlet során a másik férfi a két kezén szenvedett égési sérüléseket.

    A Fővárosi Főügyészség különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy ellen, több emberen elkövetett emberölés kísérlete miatt emelt vádat. A férfi akár 20 év börtönt is kaphat - tájékoztatott az ügyészség.

    Kommentek:

    Top 16