• Külföld
Faktor

Moziba hajtott egy ámokfutó, lángokban állt az épület

A férfi a becsapódás után felgyújtotta a filmszínházat.

Felgyújtotta a jekatyerinburgi Koszmosz filmszínházat hétfő hajnalban egy férfi. A bűncselekményt sajtójelentések összefüggésbe hozzák az utolsó orosz cár ifjúkori szerelmi románcáról készült filmmel.

A tettes a dél-urali városban egy gázpalackokkal és benzines tartályokkal megrakott kisbusszal hajtott bele a moziépületbe, de ezzel nem sikerült robbanást vagy tüzet okoznia, ezért kiszállt és egy gyújtópalackot dobott a kocsira. Az incidensben csak a gyanúsított sérült meg - írja az MTI. A moziban senki sem volt, a lángokat fél óra alatt eloltották.

Az elkövetéssel gyanúsított 39 éves Gyenyisz Murasov pszichiátriai kezelés alatt áll. A Znak.ru hírportál "a nyomozáshoz közel álló forrásra" hivatkozva azt írta, hogy a férfi Alekszej Ucsityel filmrendező Matyilda című alkotása elleni tiltakozásul követte el tettét.

Ucsityel filmje azt a szerelmi viszonyt mutatja be, amelyet II. Miklós még trónörökösként folytatott egy lengyel származású orosz balerinával, Matyilda Kseszinyszkajával. Az Oroszországban heves társadalmi vitát kirobbantó alkotást a tervek szerint október 26-án fogják bemutatni.  

Kommentek:

Top 0