• Krimi
Faktor

"Most megdöglesz!" - ismerősét gyújtotta fel a mezőcsáti férfi

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte az előzetes letartóztatását annak a férfinek, aki felgyújtotta és bántotta ismerősét a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Mezőcsáton - közölte a bíróság szóvivője kedden.

Horváth Dóra közleményében azt írta: az eset még augusztus 12-én történt, amikor a gyanúsított a nála vendégeskedő ismerősének hátát minden előzmény nélkül éghető anyaggal leöntötte és meggyújtotta, miközben azt kiabálta, hogy "most megdöglesz". A sértett az udvarra menekült, ahol lángoló ruháit egy felfújható medence vizében oltotta el, majd kimenekült az udvarról. A férfi azonban az utcára is követte, ott ütni, rugdosni kezdte, egy övet tekert előbb a nyakára, majd a kezére és úgy vezette tovább. Később az övvel a sértett megégett hátát is megütötte. A bántalmazásnak csak a kiérkező rendőrök tudtak véget vetni. A megégett, megvert ember nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, a gyanúsítottal szemben súlyos testi sértés bűntette miatt indult büntetőeljárás.

A bíróság a bűncselekmény elkövetésének gyanúját megalapozottnak találta.

Az előzetes letartóztatás elrendelését egyrészt a bűncselekmény miatt kiszabható - akár 5 évig tartó - szabadságvesztés miatt a szökés, elrejtőzés veszélyére alapozta. Másrészt megállapította, hogy a bűnismétléssel is fokozottan számolni kell, hiszen a gyanúsított korábban már többször volt büntetve, vele szemben jelenleg is több büntetőeljárás folyik. A bíróság álláspontja szerint feltételezhető az is, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a tanúkat befolyásolná, valamint a bizonyítási eszközök elrejtésével veszélyeztetné az eljárás eredményességét. A végzés nem jogerős - közölte a szóvivő.

Kommentek:

Top 0