• Külföld
Faktor

Felfoghatatlan, évekig súlyos betegnek hazudta magát a férj

Kilenc éven át színlelt felesége előtt.

„Túl sok időt vett el az életemből” – mondja volt férjéről Lucy Witchard. A pár kilenc évig volt együtt, ebből négy évig házasságban éltek, de mint kiderült, a férfi az első perctől hazudott a nőnek, és a környezetében élőknek.

Amikor Lucy 2006-ban megismerte a most 35 éves David Carollt Angliában, a férfi azt mondta neki, hogy leukémiás - írja a BBC. A nő szerelmes volt, ezért vállalta, hogy segít a férfinek. Az évek során David hol jobban, hol rosszabbul volt, de miután a pár 2011-ben összeházasodott, újabb betegségek jelentkeztek.

Először prosztata-, majd gyomorrákot diagnosztizáltak a férfinél. Lucy anyja 2000 fontot (733 ezer forintot) adott a férfinek, hogy az Egyesült Államokba utazhasson gyógykezelésre. David aztán egyre gyanúsabbá vált, főleg, mert soha nem engedte, hogy a felesége elkísérje a kemoterápiás kezelésekre.

EZT IS AJÁNLJUK:

  Azonban David egyszer pont akkor utazott Amerikába nyaralni, amikor elvileg kezelése lett volna. Amikor Lucy kérdőre vonta, a férfi visszatámadott, azt mondta, egy házasság nem alapulhat bizalmatlanságon. A nő aztán kapott egy telefonhívást egy férfitól, aki David orvosaként mutatkozott be.

  Csakhogy kiderült, hogy az állítólagos orvos David egyik kollégája volt, aztán sorra előkerültek férfi hazugságai. Végül bevallotta, hogy soha nem volt beteg. A házaspár 2015-ben elvált, és David új életet kezdett, és még abban az évben belépett egy rögbicsapatba.

  Az egyik meccsen David megsérült, kórházba vitték. Néhány nappal később a férfi közölte a csapattársaival: a vérvizsgálaton kiderült, hogy leukémiás. A többiek segítettek, ahogy tudtak: rendszeresen meghívták ételekre, italokra a Davidet, és jótékonysági rendezvényeket szerveztek a javára. Aztán kiderült, hogy a férfi ismét hazudott az egészségéről. Ezúttal azonban nem úszta meg komolyabb következmények nélkül, csalás vádjával bíróság elé kellett állnia.

  David Carollt a bíróság bűnösnek találta, és 26 havi börtönre ítélte, a büntetés végrehajtását azonban két év próbaidőre felfüggesztette. A férfinek ezen felül 180 órányi fizetés nélküli közösségi munkát kell végeznie, és 2000 font kompenzációt kell fizetnie. Egy éven át pedig nem léphet kapcsolatba a volt feleségével és az anyósával.

  Kommentek:

  Top 16