• Autó
Faktor

Felfelé nyíló ajtókkal is rendelhető lesz a Mini

Látványos extrát vezet be a Mini: gyárilag felfelé nyíló ajtókkal is rendelhető lesz minden típus. Először a háromajtós Mini, a Paceman és az új Cabrio kapja meg ezt az újdonságot, de később az ötajtós Mini, a hatajtós Clubman és a Countryman opcionális extra felszereltségei közé is felkerül. A Mini azonban csak április elsejei tréfának szánta az ajtókat.

A hidraulika a karosszéria oldalának síkjában emeli a magasba az ajtókat, hogy így a Mini eredetileg 2681 milliméteres parkolóhely igénye 30 százalékkal, 1930 milliméterre csökkenjen.

A sajtóanyag szerint az ok a praktikusság, szűk parkolóhelyeken még könnyebb így kiszállni az autókból. Ezt annyiban vitatnánk csak, hogy ilyen ajtókkal még nagyobb bátorság kell majd ahhoz, hogy beálljunk egy szűk helyre, kockáztatva azt, hogy a 2000 eurós extra felszereltségnek nyissa neki egy figyelmetlen autós az ajtaját…

Kattintásra galéria nyílik!

Kattintásra galéria nyílik!

Szóval inkább a látvány lesz a meghatározó, viszont az nagyon: az egyébként is vagány Mininkből nehéz lesz feltűnésmentesen kiszállni.

Hasonló megoldást eddig csak inkább a szupersportautó-gyártók kínáltak, ebben a kategóriában maximum utólagos beépítéssel juthattunk ilyen ajtókhoz. A Mini szárnyas ajtói az alapfelszereltség részeként távvezérléssel is működtethetők lesznek.

A bejelentést erről április elsején tették. Mint utólag kiderült, a szárnyas ajtók csak aznap voltak megrendelhetőek - az egészet áprilisi tréfának szánták.

Korábbi cikkünket a Mini Clubman Cooper teszteléséről itt elolvashatja.

Top 0