• Külföld

"Felelőtlen és szégyenteljes" sztrájk

A szlovén kormányfő nem ért egyet a rendőrség sztrájkjával. Nem a rendőröket, hanem a szervezőket kritizálta.

A szlovén kormányfő, Miro Cerar szerdán azt nyilatkozta, hogy a rendőrség munkabeszüntetése felelőtlen, méltatlan és szégyenteljes. Hiszen akkor kezdték el a sztrájkot, amikor a migránsáradattal kell az országnak szembenéznie, az európai biztonsági helyzet pedig kiéleződött, és Szlovéniának attól kell tartania, hogy Ausztria lezárja határait.

Forrás: Europress - Getty Images/Christopher Furlong

Forrás: Europress - Getty Images/Christopher Furlong

Szerdán kora reggel kezdett el sztrájkolni a szlovén rendőrség. A tüntetők 35 százalékos fizetésemelést, korszerűbb felszerelést követelnek. A rendőrség állományának bővítését is el akarják érni. A miniszterelnök azt mondta, hogy továbbra is tárgyalnak a szakszervezetekkel - írja az MTI.

Cerar hozzátette, hogy nem a rendőröket bírálja, mert ők a terepen felelősséggel teljesítik szolgálatukat. A kritika a szervezőknek szól.

A szlovén rendőrség „lassító sztrájkba” kezdett. Ennek során mérsékelik a határellenőrzést és a migránsok ellenőrzését.  A szakszervezetek elmondták, hogy a tiltakozás ideje alatt is betartják a törvényeket, vigyáznak a rendre és a békére. A sztrájkot viszont addig folytatják, amíg a kormány nem teljesíti követeléseiket.

Korábban arról olvashattak, hogy Szlovénia határán kerítés épült.

Top 0