• Külföld
Faktor

Felakasztottak több katonát, rendőröket és egy civilt

Tálib felkelők három katonát, két rendőrt és egy civilt akasztottak fel a kietlen, nyugat-afganisztáni Faráh tartományban a múlt héten.

A tartomány rendőri műveleteinek vezetője szerint a kivégzést megelőzően a 6 férfit egy tálibok által működtetett bíróság elé állították. Az önkényesen bíráskodó törvényszék a halálbüntetés okaként az afgán kormánnyal való együttműködést jelölte meg.

Illusztráció

Illusztráció

Foglyaikat néhány héttel ezelőtt rabolták el a tálibok, és múlt csütörtökön végezték ki őket.

A szélsőségesek hónapok óta rettegésben tartják az ellenőrzésük alatt álló területeken az utazókat. Megállítják a járműveket, ellenőrzik az utasok és a sofőrök személyazonosságát, majd megölik vagy elhurcolják azokat, akik valamilyen kisebbséghez tartoznak, illetve a biztonsági erőknek, nemzetközi szervezeteknek vagy az afgán kormánynak dolgoznak.

A központi kormányzat ellen évek óta fegyveres felkelést folytató tálibok az utóbbi hónapokban több jelentős sikert is elkönyvelhettek, ami miatt sokan kételkednek abban, hogy az afgán biztonsági erők nemzetközi támogatás híján is képesek fenntartani a rendet az országban - írja az MTI.

Kommentek:

Top 0