• Külföld
Faktor

Feladta magát a szökött rab Ausztriában, megunta a Kanári-szigeteket

Attól nem kell tartania, hogy pótlólagos szabadságvesztéssel sújtják.

Képünk illusztráció.

Képünk illusztráció.

Visszatért a börtönbe egy osztrák férfi, aki 10 és fél éve megszökött egy Bécs melletti fegyintézetből és azóta Tenerife üdülőszigeten élt.

A 64 éves alsó-ausztriai férfi szombaton késő este, két bőrönddel a kezében jelentkezett az osztrák rendőrségnél a salzburgi pályaudvaron. Közölte, hogy megszökött a börtönből, több mint tíz évet töltött a Kanári-szigeteken, de most vissza akar térni Ausztriába, és nemrég szállt le a müncheni repülőtéren.

Visszatérését azzal indokolta a rendőröknek, hogy a Spanyolországhoz tartozó Tenerife már nem a régi, és egyébként is elég időt töltött ott.

A rendőrségen utánajártak, hogy igaz-e a történet, amit előadott, és kiderült, hogy az illető valóban megszökött 2008 decemberében a Bécstől délre fekvő Schwarzau am Steinfeld-i börtönből, ahol még fél év volt hátra a büntetéséből - írja a 24.hu. Egyelőre nem tudni, hogy miért ítélték el, sem azt, miként szökött meg. A férfi egyelőre fogdába került Salzburgban. Attól nem kell tartania, hogy pótlólagos szabadságvesztéssel sújtják, mert Ausztriában nem számít bűncselekménynek a szökés a börtönből.

Kommentek:

Top 0