• Krimi
Faktor

Feladta magát a kutyagyilkos, aki egy szánhúzó versenyen ölt

Egy férfi a hómobiljával támadta meg a világ egyik legnevesebb szánhúzó versenyének két résztvevőjét. A többszörös Iditarod bajnok Jeff King egyik kutyája elpusztult a támadásban.

Az elpusztult állat. Forrás: Alaska Dispatch News

Az elpusztult állat. Forrás: Alaska Dispatch News

A támadó a 26 éves Arnold Demoski nem emlékszik az eseményekre. Miután feladta magát, azt mondta a rendőröknek, hogy nagyon részeg volt. Nem akarta megtámadni a versenyzőket, azért fordult vissza többször is, hogy leellenőrizze, biztonságban vannak-e.

Először Aliy Zirklét és a kutyáit támadta meg Nulato mellett. A nő egy léccel védekezett ellene és sikerült elkerülnie, hogy megsérüljön. Egy órával később a helybéli férfi megtámadta Jeff King szánját is és több kutyát megsebesített. Közülük kettőt, Crosbyt és Banjot súlyosan. A Nash nevű három éves kan elpusztult a támadásban.

King azt mondta, hogy hősködésnek tűnt a támadás.. Hatalmas nyílt területen voltak és a szán lámpái is világítottak, tehát Demoski jól láthatta a csapatot. A férfi megpróbálta megijeszteni őket, le sem lassított. Kingnek 11 kutyája maradt, úgy tervezi, hogy velük folytatja a versenyt – írja a ktva.com.  

Jeff King a támadásról beszél:

Nash kölyökkutya korában:

Top 0