• Sport
Faktor

Feladta a döntőt, mert influenzás

Mindössze 23 percet játszottak le az aucklandi tenisztorna döntőjéből, mikor Jack Sock szólt, hogy nem tud továbbjátszani.

Már a döntő előtt rosszul volt, sejtették, hogy influenzás. A második játszma után Jack Sock hosszan tanakodott edzőjével, orvosával és a meccs bírójával, hogy mi legyen, végül feladta a döntőt. Az aucklandi ATP-torna 520 ezer dollár (körülbelül 151 millió forint) összdíjazású, a győztes ebből 82450 dollárt kap.

úgy éreztem, mindenkinek tartozom annyival, hogy legalább kijövök és megpróbálok játszani. Sajnálom, hogy nem tudtam befejezni a mérkőzést.
Jack Sock gratulál Roberto Bautista-Agutnak, miután feladta a döntőt. Fotó: Europress / Hannah Peters - Getty Images

Jack Sock gratulál Roberto Bautista-Agutnak, miután feladta a döntőt. Fotó: Europress / Hannah Peters - Getty Images

Sock egyébként a négyszeres bajnok David Ferrert verte meg a pénteki elődöntőben. A döntőben pedig a spanyol Roberto Bautista-Agut lett volna az ellenfele, ha végig tudja játszani a meccset. A Ferrer elleni elődöntőjét foglalja össze a következő videó.

Bautista-Agut egyébként sportszerűen azt mondta a félbemaradt döntő után, hogy örül annak, hogy jól tudott játszani az egész tornán, de sajnálja Sockot, és gratulál neki a jó formájához - írja az ESPN.

Jack Sock az aucklandi tornán próbált ki valami újat. Mivel neve zoknit jelent, úgy gondolta, jó ötlet lehet a közönség közé dobni a meccsen összeizzadt zokniját

Top 0